beveiliging

Beveiliging

Waarom beveiliging?

De beveiliging van jouw bedrijf is cruciaal voor het veiligstellen van jouw data en continuïteit. Division IT is gespecialiseerd in het beveiligen van de IT-omgeving en biedt specifieke oplossingen. Zeker wanneer je werkt met gevoelige informatie van derden, wil je niet dat deze op straat komen te liggen. De verschillende beveiligingsonderdelen die worden ingezet zorgen voor een optimale bescherming en houden hackers, virussen en andere bedreigingen buiten de deur.

Antivirus en Antimalware

Een belangrijk onderdeel van een veilige IT-omgeving is het detecteren en onschadelijk maken van virussen en andere softwarebedreigingen.

Wij maken gebruik van Bitdefender. Deze software biedt de beste virusdetectie en bevat unieke beveiligingsonderdelen.

Firewall

Zoals beschreven is de beveiliging tegen virussen en malware cruciaal. Echter pakt de antivirussoftware de bedreiging pas aan nadat deze al binnengedrongen is. Een firewall zorgt ervoor dat de bedreiging al geweerd kan worden voordat deze aankomt in het bedrijfsnetwerk.

Wij maken gebruik van de ZyXEL Next Generation. Deze bieden hoge prestaties en een uitgebreide beveiliging tegen o.a. virussen, malware, phishing, spam en hackers.

Een firewall biedt ook een veilige en versleutelde communicatie tussen de vestigingen en aan externe medewerkers middels VPN.

Wachtwoordbeleid en tweestapsverificatie

De besproken antivirus en firewall oplossingen zijn echter kansloos als er gebruik wordt gemaakt van zwakke wachtwoorden. Wanneer een hacker het wachtwoord heeft achterhaald kan de kwaadwillende volledig toegang krijgen tot het systeem. Zelfs met een sterk wachtwoord is het slechts een kwestie van tijd voordat de hacker het wachtwoord heeft gekraakt. Het implementeren van een goed wachtwoordbeleid is daarom belangrijk, maar helaas is dit tegenwoordig niet genoeg. Het remt de aanval alleen af.

Door gebruik te maken van tweestapsverificatie wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd: nadat de inloggegevens ingevoerd zijn, ontvangt de gebruiker een melding op de smartphone waarmee de inlog bevestigd moet worden.

Wij kunnen alle denkbare bedrijfsapplicaties voorzien van deze extra beveiligingslaag.

SSL-verbinding en SSL-certificaten

Om de communicatie tussen o.a. de bedrijfsapplicaties, website en externe werkplekken veilig te houden is een versleutelde verbinding vereist. Om de SSL-verbinding tot stand te brengen en de versleuteling te waarborgen wordt gebruik gemaakt van een SSL-certificaat. Division IT kan deze SSL-communicatie en de benodigde certificaten implementeren in het bedrijf.

Door een versleutelde verbinding te gebruiken is de communicatie niet ‘af te luisteren’ door derden.

Moderne en meer gebruiksvriendelijke oplossingen maken gebruik van een SSL-verbinding, in plaats van de traditionele VPN-verbinding.

Wij regelen de SSL-communicatie en de benodigde certificaten!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

 

Squares